Borgfjord.dk


Go to content

Godafoss

Ferien 2007 > Ísland, dag 4, Húsavik, Akureyri, Blönduos, Reykholt (Borgarnes)


Dagens første stop var ved Godafoss, Gudernes Vandfald. Det siges om vandfaldet, at det var her Thorgeirr Ljósvetningagodi, en lokal høvding, traf beslutning om at konvertere fra asatroen til kristendommen i år 999, og i samme forbindelse kastede han alle figurer og afbildninger af de lokale guder i vandfaldet. Vandfaldet er iøvrigt 12 meter højt og ca. 30 meter bredt.

Også dette vandfald bar præg af den manglende regn. Vi gik rundt på områder, der var dækket af fint, sort, vulkansk sand, der normalt ville være oversvømmet.

På den modsatte bred var der formationer af basaltsøjler. Søjlerne opstår ved at basalt i lavastrømmene bliver indkapslet og størkner meget langsomt. Derved får det mulighed for at krystalisere i de meget markante former. Som altid med et stort vandfald kunne jeg blive stående i timer og bare se på vandet, men jeg blev pisket videre, da vi skulle køre langt den dag (og det var mig, der havde nøglen til bilen).

Næste stop var Akureyri, som er hovedbyen i det nordlige Ísland. Men det var søndag, og vi var forholdsvis tidligt på færde, så der var meget dødt i byen. Dog var den lokale boghandel åben, og vi fandt også en slags døgnkiosk, så vi kunne få købt lidt ind. Boghandleren var også souvenirsælger, og der købte jeg mine første souvenirs, heriblandt en nøglering til 695 kr. Samme nøglering kostede 795 kr. i Reykjavik, så jeg sparede 10 danske kr. i forhold til nogle andre, der købte nøgleringen senere. (hehe)

Forside | Vejledning | Ferien 2007 | Sidste opdatering | Site Map


Sub-Menu:


Sidst opdateret den 14. januar 2008 | webmaster@borgfjord.dk

Back to content | Back to main menu