Borgfjord.dk


Go to content

Mývatn

Ferien 2007 > Ísland, dag 3

Lørdag den 21. juli 2007 gik turen til Mývatn, som oversat betyder myggevandet. Vi fandt ud af hvorfor!

Indkørslen til Mývatn skete - selvfølgelig - fra et udsigtspunkt, hvor man fik et godt overblik over området. Derfra valgte vi at køre venstre om søen. Da vi kom ned i niveau med vandet så vi de første myg. De stod som store søjler i sværme hen over vejbanen, og vi besluttede på stedet, at vi ikke skulle ud af bilerne foreløbigt. Det er ikke nogen overdrivelse at skrive, at der var milliarder af myg.

På den anden side af søen ligger en række pseudokratere. Det ligner små vulkaner, men er kratere, der er opstået ved at vand, der er blevet lukket inde under den glødende lava, er fordampet og trykket har udløst en eksplosion, der har formet krateret. Samme sted lå også en tankstation, hvor jeg fyldte diesel på for over 6.000 kr.

Ude over vandet stod myggene. Hvis man ser godt efter, kan man se nogle lodrette mørke striber over vandet fra venstre side til midten af billedet. Det er ikke snavs på linsen, men myg en masse. De holdt sig heldigvis næsten kun til vandet. Ellers havde det været et helvede at gå i området.


På østsiden af søen er der et væld af lavaformationer i alle afskygninger.

Og her er hele flokken samlet; ja, jeg står jo altså bag kameraet.

Og her er jeg kommet med på billedet. Så kan I jo prøve at gætte, hvem der har stået bag kameraet ;-)

"Stenen" i midten af billedet vil jeg fremover kalde Mickey Mouse Bjerget på grund af skyggetegningen på siden...
Visse dele af den lokale fauna var vant til turister, og stillede gerne op til fotografering. Denne lille fyr var i hvert fald ikke i tvivl om, hvordan den ville fotograferes.

Forside | Vejledning | Ferien 2007 | Sidste opdatering | Site Map


Sidst opdateret den 14. januar 2008 | webmaster@borgfjord.dk

Back to content | Back to main menu