Borgfjord.dk


Go to content

Vidimýrar

Ferien 2007 > Ísland, dag 4, Húsavik, Akureyri, Blönduos, Reykholt (Borgarnes)

Vidimýrar kirke er en af 6 tilbageværende små tørvekirker. De tre af dem er stadig i brug. Men denne blev købt af det islandske nationalmuseum tilbage i 1936, og var den første bygning i Ísland, der blev fredet som et kulturhistorisk minde.

Nok er kirken lille, men der er plads til et alter og døbefont, og umiddelbart har den nok en størrelse, der ville passe til en soveby i Danmark. Så ville der være en chance for, at præsten ville få en fyldt kirke hver søndag!

Kirkeklokkerne kan anes over hovederne på Bo og Far, i det lille tårn, der er i indgangen til kirkegården.

Efter vores besøg ved tørvebygningerne gik turen videre, og der var mange kilometer tilbage af dagens tur.

Men der skulle være tid til lidt frokost, og kan man tænke sig en meget bedre udsigt end denne?

Efter frokosten stod den på kilometer, og mange af dem, da der stadig var langt til hotellet i Reykholt. Vi kom også til at køre i regnvejr, og klokken var ved at være mange, da vi kom frem til vores hotel... eller det vi troede, skulle være vores hotel. Det viste sig nemlig, at vi var blevet flyttet til et andet hotel, og at man vidste det på hotellet i Húsavik, da vi kørte derfra. Vi fik bare aldrig beskeden. Der var derfor temmeligt overskyet - inde i bilen, såvel som udenfor - da vi kørte til det nye hotel 30 km væk! Skyerne forsvandt dog gradvist, da vi fandt frem til det nye hotel. Det lå omgivet af golfbaner, og var ikke mere end et par år gammelt. Der var udendørs jacuzzis med 40 grader varmt vand i begge ender af hotellet, og en lynhurtig trådløs internetforbindelse på værelserne. Og hvert værelse havde sin egen terrasse udenfor, så det var et meget godt bytte. Bare ærgerligt, at vi kun skulle være der en nat. Og det var så slut på dag 4 i Ísland.

Forside | Vejledning | Ferien 2007 | Sidste opdatering | Site Map


Sub-Menu:


Sidst opdateret den 14. januar 2008 | webmaster@borgfjord.dk

Back to content | Back to main menu